ΑΣ ΑΜΜΟΥ "ΝΕΟΣ ΑΛΙΑΚΜΩΝ"

ΠΕΡΙΟΧΗ: ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Ο «Α.Σ. Nέος Αλιάκμων» ιδρύθηκε το 1968 όταν μια ομάδα ροδακινοπαραγωγών αποφάσισε να λειτουργήσει συλλογικά για τη διάθεση της παραγωγής της. Διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις ψυγείων – διαλογητηρίων με νέας τεχνολογίας μηχανολογικό εξοπλισμό, επενδύοντας συνεχώς στην ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων του.

Ο συνεταιρισμός παράγει μήλα, κεράσια, βερίκοκα, αχλάδια, δαμάσκηνα, λωτούς και ρόδια, αλλά η κύρια παραγωγή του είναι τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια, και τα ακτινίδια. Ο συνεταιρισμός έχει εξαγωγικό προσανατολισμό και τα προϊόντα του ταξιδεύουν σε χώρες της Ε.Ε., της Ανατολικής Ευρώπης, στοχεύοντας παράλληλα και σε νέες αγορές στην Μέση Ανατολή και την Ασία. Όλη η διαδικασία παραγωγής είναι πιστοποιημένη κατά τα πρότυπα ISO 9001/2000, ISO 22000/2005, BRC και IFS, ενώ επίσης εφαρμόζει σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης σύμφωνα με τα εθνικά πρότυπα AGRO 2 και το πρωτόκολλο GLOBAL G.A.P.

Στην καρδιά της εύφορης κοιλάδας που δημιουργεί ο ποταμός Αλιάκμονας, δίπλα στις ιστορικές Αιγές – τη γη του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο «Α.Σ.Νέος Αλιάκμων» παραμένει πιστός στις καλλιεργητικές παραδόσεις και ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς, με υψηλή ποιότητα και μεγάλη ποσότητα των φρέσκων προϊόντων που προσφέρει η ευλογημένη γη της Κεντρικής Μακεδονίας.

Επικοινωνία